Vores intuition er vores DNA
Ja, nu er det sagt højt: Det er ikke bare at læse et CV, en LinkedIn-profil, fine uddannelser, smarte jakkesæt eller andet bling bling, som gør os til gode matchmakere. Det er vores mange års erfaring og ”fornemmelse for guld”, som gør forskellen. Eller sagt på en anden måde; en kombination af forståelse for kundens organisation, deres DNA og corporate religion, som gør os i stand til at matche en kandidat med den rette virksomhed.
For mange aggressive CV-pushere
Headhunterbranchen som helhed kunne godt have brug for en opgradering eller måske en konsolidering i disse år. Der er simpelthen ikke plads til så mange aggressive danske og udenlandske såkaldte ”CV-pushere” i en i forvejen lille branche. Det skader branchen som helhed, og det sætter os i et dårligt lys hos kandidaterne, som i sidste ende mister lysten til at tale med endnu en headhunter, da risikoen for, at kandidaten allerede er blevet kontaktet af en masse useriøse headhuntere er stor. En adfærd, som er beklagelig og skadelig for vores branche.
Branchen bevæger sig i forkert retning
Beskrivelsen rammer plet. Branchen er blevet mere rå, selvhøjtidelig og overfladisk. Vi er helt enige i, at det desværre er tendensen, og at det uheldigvis er i den forkerte retning, at branchen bevæger sig.
Vi skal følge med tiden – bruge sociale medier og virtuelle databaser. Naturligvis - fristes man til at sige. Det ligger vel implicit i det at drive moderne virksomhed i dag, men vi mener dog, at vi først og fremmest skal holde fast i ”håndværket” headhunting, hvor det er mennesker og professionelle organisationer, følelser, talenter og drømme, som vi har med at gøre!
Kandidaterne er vores guld
Kandidaterne er vores guld, og hos Coresearch værner vi om hver og én af dem.
Det vil sige, at vi følger dem helt til dørs, holder øje med at de får og leverer det aftalte i processen. Efter ansættelsen holder vi fast i dialogen med dem og ved ligeledes, hvor de rykker hen, når de vælger at skifte job igen senere.
Vi lever af vores gode ry og skaber forbindelser ved mund- til øremetoden. Vi får nye kandidater ved anbefaling af andre og får hele tiden ringene i vandet til at sprede sig. Dette kan vi kun, hvis vi har hjertet og samvittigheden med i vores samarbejde med mennesker. Så ja, det er super godt med nye digitale metoder og sociale medier, som bestemt er et krydderi til værktøjskassen, men vi holder stadig på, at ”gammeldags headhunting” er et klassisk håndværk, der skal værnes om.
17 års erfaring gør en forskel
Vi har gennem de sidste 17 år arbejdet med specialister i IT-branchen, og vi sælger ikke hoveder. Hos os matcher vi mennesker med virksomheder, som kan skabe resultater i fællesskab. Vi vælger ikke kandidater ud fra et CV eller blot en skarp hjerne, men ud fra hvem personen er, og hvordan hun/han er kommet dertil.
De særlige talenter
Hvordan ved vi, at vi sidder over for et særligt talent?
Vi kender branchen, bruger vores intuition, fornemmelse og vores erfaring gennem mange hundrede interviews med IT-specialister, ledere og salgsfolk. Ikke kun hjernen men i høj grad også vores hjerter er med til at gennemskue et godt match, og det fungerer kun godt, fordi vi sætter os grundigt ind i hver en opgave vi får - HVER gang!
Hvis vi skal matche unikke personer sammen, er det alfa og omega, at vi kender vores kundes DNA. Vi vil aldrig kunne stå inde for at skulle finde en kandidat til en virksomhed, som vi ikke har et vist kendskab til. De bedste match sker efter længere tids samarbejde med kunderne, hvor vi kender al historik, god som dårlig, og kan forventningsafstemme fuldt ud mellem kandidaten og kunden.
Klip en hæl, hug en tå?
Vi klipper heller ingen hæl eller hugger en tå for at få et match til at fungere og presser ikke kandidater ind i en stilling, som vi ikke tror på, er det bedste for kandidaten. Kandidaterne bliver altid bedt om at mærke efter, bruge deres intuition, 6. sans eller mavefornemmelse til at bestemme om dette job og denne virksomhed nu virkelig er det rigtige for dem?
Vi finder heller ikke bare vores kunders nye ressourcer i et quick fix.
Når vi kender vores kunde godt, rådgiver vi dem og sparrer med dem omkring, hvem der kan matche ind i teamet og hvilke - både personlige og faglige - skills, som vi mener, at personerne skal bestride.
Gode og dårlige rygter fra markedet kan ligeledes være værdifuld information for vores kunder. Vi repræsenterer vores kunder og gør en dyd ud af at sælge vores kunder rigtigt til alle de kandidater, som vi har berøring med til en given opgave. Og det kan være mange.
Gør rekruttering til et parløb
Vores erfaring viser, at vi skaber den allerstørste værdi for vores kunder, når vi går fra at være en punktløsning til et regulært partnerskab. Derfor opfordrer vi også til, at du udvikler et fortroligt forhold til din headhunter. Luk vedkommende ind i din virksomhed og involver dig som kunde i processen. Et stærkt samarbejde her er den bedste måde at få de bedste folk ind i din virksomhed på. Og det er menneskene, der gør en virksomhed stærk i sidste ende.
Håndværket er det vigtigste
Igennem de seneste år har Henrik Andersen, tidligere CEO i e-Boks og vi her hos Coresearch, haft et tæt parløb. Han uddyber nedenfor de faktorer, som er udgangspunktet for, at et rekrutteringssamarbejde kan fungere:
”Det vigtigste er, at de kan deres håndværk. At de kan finde frem til de rigtige kandidater, som passer hos os. Med håndværket mener jeg ikke kun, at man kan screene kandidaterne og tjekke kvalifikationer. Men at man har et særligt talent for at vælge de rigtige.
Hos Coresearch er de gode til at se kandidaterne i en større sammenhæng – det skaber værdi for både kandidat og virksomhed.”
Et samarbejde bygget på tillid
Ud over håndværket slår Henrik Andersen ned på tillidsfaktoren.
”Tillid kommer man heller ikke uden om. Alle kan præsentere et CV, der matcher kravene i jobbet. Men værdien skabes, når samarbejdet faktisk løfter kvaliteten af medarbejderne, fordi samarbejdet udfordrer vores forventninger til nye ansættelser, og vi får mere, end vi umiddelbart havde planlagt”.
Hele mennesker, ikke CV’er
e-Boks har gennemgået en kraftig vækst gennem de seneste 15 år. Henrik Andersen tilskriver en stor del af succesen til de mange dygtige medarbejdere.
”Når jeg har ansat nye medarbejdere, har jeg set på hele pakken. Medarbejderen skal også fungere socialt i organisationen og bidrage til, at vi alle kan lykkes. Ud fra den betragtning, er det vigtigt, at en rekrutteringspartner kender os og kan deres håndværk som Coresearch.”
Når faget er en æressag
Over tid har Coresearch været med til at udvælge både medarbejdere og lederprofiler. Det er meget sjældent at en ansættelse ikke rammer helt plet. Det giver en god stabilitet og kontinuitet.
”Jeg har haft stor værdi af Coresearchs kandidatvurderinger, fordi jeg ved, de kan deres håndværk, og jeg ved, at det er en æressag for dem at vælge de kandidater, som kan løfte virksomheden både i dag - og i morgen.”